به گزارش قدس آنلاین، علی باقری از اقدام بی سابقه دولت سیزدهم برای ایجاد زیرساخت ها در مناطق محروم و حاشیهنشین این استان خبر داد و اظهار کرد: این میزان اعتبار در قالب تسهیلات قرض الحسنه به فعالیتهای خلاق و دانش بنیان و تعاونی های فعال در مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته پرداخت میشود.
تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ که مربوط به تسهیلات تکلیفی به شبکه بانکی است، نسبت به بودجه سال های گذشته تغییر اساسی کرده است. در این تبصره عنوان شده است بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک های دولتی، خصوصی و مؤسسات اعتباری غیربانکی مکلف به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از محل ۱۰۰ درصد مانده سپرده های قرض الحسنه و ۵۰ درصدی سپرده های جاری شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی به موارد مندرج در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی از جمله قانون برنامه ششم توسعه است.
وی از افزایش بیش از ۳۹ درصدی اعتبارات بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه کشور مربوط به جامعه هدف کمیته امداد و بهزیستی در سال جاری خبر داد و بیان کرد: دولت سیزدهم با هدف ایجاد اشتغال از طریق کسب و کارهای کوچک امسال یکهزار و ۲۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای این امر در نظر گرفت و این در حالی است که پارسال ۴۹۰ میلیارد تومان به این امر اختصاص داده بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: دولت سیزدهم با شناسایی ظرفیتها و استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت های موجود، نسبت به احیای دوباره تعاونیها عزم جدی دارد و موید این مطلب مهم و اساسی، تخصیص اعتبارات لازم برای ایجاد کسب و کارهای خرد و کوچک و تامین سرمایه در گردش بخش تعاون است.
باقری، رویکرد اصلی دولت سیزدهم را توسعه بخش تعاون و حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک عنوان کرد و افزود: در حالی که در ۲ سال گذشته هیچگونه تعاونی روستایی در مازندران به ثبت نرسیده بود؛ اما در سایه حمایت های دولت مردمی امسال مقدمات تشکیل و راه اندازی ۵۴ شرکت تعاونی توسعه روستایی در بخش یانه سر هزار جریب بهشهر فراهم شد و تاکنون نیز چهار تعاونی در این بخش راه اندازی شده است.
از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.
تعداد اعضای تعاونیهای فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکتها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یک هزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونیهای فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل میدهند.
نظر شما